28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Maj 2012 22:29

Video+foto: Čelik bolji od Izviđača

Zenicablog vam večeras donosi fantastičnu foto galeriju Jasmina Hadžića iz uzavrele Arene, sa susreta rukometaša Čelika i Izviđača. Osim toga, pročitajte izvještaj našeg Ekrema Imamovića, a onda i video, koji sadrži posljednje dvije minute meča, kao i najzanimljivije momente susreta, izjave trenera... samo na Zenicablogu, za vas...

 

 

 

 

VELIKA, ISTORIJSKA, POBJEDA RK ČELIK ZA KRAJ SEZONE U ZENICI - RK ČELIK – HRK IZVIĐAČ MI GRUPA 30:29 - Zenica, 23.05.2012.god. - Gradska ARENA u Zenici - 

Gledalaca: oko 600 - Sudije: Dejanović Predrag i Marčetić Elvis (Prijedor).  - Nadzornik: Hasić Alija (Lipnica) - Treneri: Ljubomir Miki Filipović (Čelik) i Ilija Puljević (Izviđač MI grupa)

 

U utakmici 9. kola (4.kolo drugog dijela) doigravanja rukometne premijer lige BiH za prvaka (Liga 6), igrali su zenički Čelik i Izviđač MI grupa iz Ljubuškog. Utakmica je završena rezultatom 30:29 (14:13) za Čelik. - Najbolji strijelci kod Čelika: Kadić Davor (7), Andreas Dominiković (6). - Najviše golova za Izviđač MI grupu su postigli: Matić (8), Malinović (7).

 


Sedmerci za Čelik: 5 (4) 
Sedmerci za Izviđač MI grupu: 8 (4).Golman Adnan Šabanović odbranio 3 sedmerca +16 odbrana iz igre.
Isključenja: Čelik ( 12' ) i Izviđač MI grupa ( 4' )

 

Rukometaši Čelika su postigli veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Izviđača, koja je bila učesnik regionalne SEHA lige u ovoj sezoni i trostruki prvak Premijer lige BiH.
Ova pobjeda je kruna najuspješnije sezone RK Čelik, 2011/2012, u 62-godišnjoj istoriji kluba. (plasman na treće mjesto kroz 26 ligaških kola, koje je omogučilo učešće u doigravanju za prvaka u Ligi 6, te plasman u polufinale Kupa BiH).

 

Svi igrači Čelika su pružili odličnu igru, a posebno se istakao neustrašivi Mirza Dervenčić koji je pokazao izuzetnu borbenost u odbrani, koju sudije nisu puno tolerisale, pa je popularni "Piđa" zaradio tri isključenja i automatski crveni karton u 57' utakmice, kada se utakmica i odlučivala.

 

Inače, u 58' i 59' Čelik je igrao sa 2 igrača manje, ali je herojskom borbenošču uspio sačuvati pobjedu, koja je krunisana u zadnjim sekundama utakmice. O sudijama i njihovim "kriterijima", sve govori gornja statistika. Pošto nije radio semafor za strijelce, evidencija je vođena lično.

 

Publika je znala nagraditi ovu veliku, istorijsku, pobjedu.

 

Rezultati devetog kola doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu:

Čelik - Izviđač Mi grupa 30:29 (14:13) 
Borac m:tel - Bosna BH Telecom 32:18 (17:10) 
Goražde - Sloga 18:24 (06:11)

Tabela:

1. Borac m:tel 9 7 0 2 296:243 21 
2. Sloga 9 7 0 2 292:255 21 
3. Goražde 9 5 0 4 268:276 15 
4. Izviđač Mi grupa 9 4 0 5 289:270 12 
5. Čelik 9 3 0 6 294:317 9 
6. Bosna BHT 9 1 0 8 208:286 3 

Parovi 10. (posljednjeg) kola doigravanja rukometne PL (26.05.2012.):

 

Sarajevo: Bosna BHT – Čelik
Ljubuški: Izviđač MI grupa – Goražde
Doboj: Sloga – Borac m:tel

 

E. Imamović za Zenicablog

 

VIDEO ĆE BITI DOSTUPAN ZA GLEDANJE DO PONOĆI / 00.00 cet U VIDEU NA RASPOLAGANJU ZADNJE DVIJE MINUTE DRAMATIČNOG MEČA, ALI I ZANIMLJIVI MOMENTI TOKOM UTAKMICE, KAO I IZJAVE TRENERA NAKON MEČA - 

 

POGLEDAJTE FANTASTIČNU FOTO GALERIJU JASMINA HADŽIĆA, koja će vam dočarati dio atmosfere iz užarene Arene KLIKNI OVDJE

 

na kraju U CIJELOSTI prenosimo i službeni izvještaj koji smo dobili od RK Čelik

 

Večeras su rukometaši ,,Čelika'' pred svojom publikom odigrali fenomenalnu utkamicu i pobjedom se oprostili od svoje publike u Gradskoj areni u ovo-odišnjem takmičenju u ,,Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine''.

 

,,Čelik'' je vodio čitavu utakmicu, bolje igrao od renomiranog suparnika RK ,,Izviđača'' koji ima daleko veći rejting u rukometnim takmičenjima (igrao evropsku Ligu šampiona, tri puta prvak BiH, učesnik Regionalne SEHA liga).Krajnji rezultat je 30:29 za ,,Čelik'' (poluvrijeme 14:13). Čak devet igrača ,,Čelika'' su davali golove, a najviše Davor Kadić (7 – 4 iz penala), Milan Ivančev 6, Andreas Dominiković 5, a Aldin Begagić 4 gola.

 

Svi igrači ,,Čelika'' su iskazali izvanrednu borbenost, a raspoloženi golman Adnan Šabanović, kome je oko 1000 navijača u Gradskoj areni u nekoliko navrata po tri-četiri minuta aplaudirala skandirajući ,,Šabane, Šabane, Šabane majstore...'' je, iako je primio čak 29 golova bio nerješiva enigma za dobre napadače ,,Izviđača'' (imao je 18 odbrana, plus odbranio 4 penala). Ipak su mu najbolji igrači ,,Izviđača'' Dejan Malinović i Marko Matić dali više od polovine primljenih golova (oba po 8 golova), dok je pivotmen Senjamin Burić dao 5 golova, a Nenad Zeljić 4 gola.

 

Šta na kraju reći: Bravo za Mirzu Dervenčića, koji je u ovom prvenstvu izrastao u hrabrog heroja i beskompromisnog borca, bravo za mladog Hasu Ćosića, koji je solidno u posljednja tri kola zamijenio naše odlično lijevo krilo Milana Duvnjaka, koji je protiv RK ,,Borca'' u Zenici iščašio koljeno i tek će možda u posljednjoj utakmici protiv ,,Bosne'' u Sarajevu ponovu ući u igru. Šteta za pauzu Duvnajka, jer je već bio u bilježnici selektora Dragana Markovića za šrri spisak BiH reprezentacije. Bravo i za Milana Ivančeva, koji je postao pravi dirigent igre, te za Andreasa Dominikovića. Oba su u ovoj polusezoni ,,položili ispit'' i postali pravi ,,čelični momci'', a u više utakmica su (pa i u ovoj posljednjoj) ,,zarađivali'' udarce i igrali povrijeđeni, ali im to nije smetalo da daju maksimum.

 

Bravo i za standardno dobre - kapitena Aldina Begagića, koji je pravi kapiten i pravi borac, bravo za desno krilo Davora Kadića koji ,,pokaže zube'' kad je najvažnije i, naravno, bravo za golmana Adnana Šabanovića, koji je ponovo svojim majstorskim odbranama izborio povratak u BiH reprezetnaciju. Na kraju, sve čestitke i takpođe beskompromisnom borcu Goranu Šarencu, zatim, Edvinu Begoviću, Davoru Lučiću, kao i mladima - Adnanu Begagiću, Ameru Ekinoviću, Anesu Bečiću, Amaru Kobilici i Jasminu Beganoviću. Veliko hvala i čestitke i golmanu Draganu Starčeviću, koji je na posljendjim utakmica-ma (i na ovoj protiv Izviđača) takođe bio povrijeđen, ali je odlično branio u prvoj polusezoni Premijer lige, u vremenu kada je Adnan Šabanović bio povrijeđen. Hvala i čestitke i treneru Ljubomiru Filipoviću, koji je ,,Čelikov rukometni brod'' i pored jake konkurencije uspješno priveo kraju.
Želja nam je, a nadamo se da će tako i biti, jer je takav dogovor i zahtjev Uprave na ,,zatvorenom sastanku'' igrača i predsjednika Kluba Paneta Škrbića, još četiri kola prije kraja prvenstva u ,,Ligi za prvaka'' izrečen stav – da svi igrači ostanu i dalje u svom ,,Čeliku''.

 

Nadamo se i očekujemo da će tako i biti, a ,,otvorena su vrata'' za još dva pojačanja i produženje Klupe, tako da umjesto sada devet – golove daje 12 igrača.
RK ČELIK: Dervenčić (1 gol, više igrao u odbrani), Adnan Bgagić, Ćosić (1), Dominoković (5), Kadić (7), Begović (1), Ivančev (6), Šabanović (18+4 odbrane),
Aldin Begagić (4), Lučić (3), Kovačević, Bečić, Kobilica, Šarenac (2), Beganović.
Trener: Ljubomir Filipović.

 

RK ,,IZVIĐAČ'': Miličević (1), Milas, Malinović (8), Zeljić (4), Senjamin Burić (5), Matić (8), Benjamin Burić (10 odbrana), Boras (3), Tolić (5 odbrtana), Vegar, Ilić. Trener: Ilija Puljević.
Zanimljiva je statistika kod sedmerca: za Čelik 5 (1 odbrana), a za RK Izviđač 8 sedmeraca (4 Šabanović odbranio). Takođe i kod isključenja: ,,Čelik'' je kod sudija ,,zaradio'' 12 minuta isključenja (plus ,,crveni karton'' Dervečiću zbog tri isključenja) , a kod Izviđača - 4 minuta isključenja.